A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Creating default object from empty value

Filename: hooks/user_check.php

Line Number: 5

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/inparc/public_html/system/libraries/Exceptions.php:166)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 662

Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) - In Parc
Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

sectorul: 3
suprafata: 85 hectare
coordonate: 44.42359, 26.152117

Parcul Alexandru Ioan Cuza, sau Parcul IOR (cum mai e poreclit de locuitori) e pozitionat in partea central-estica a Bucurestiului, in inima sectorului 3, intr-un perimetru format de strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, Baba Novac, Constantin Brancusi si Nicolae Grigorescu. E unul dintre parcurile mari ale Bucurestiului, bucurandu-se de 48 de hectare de verdeata si facilitati, iar impreuna cu lacul atinge 85 de hectare. Parcul e relativ tanar, Ceausescu a inceput amenajarea lui incepand cu anii 1970, din doua directii: una dinspre Baba Novac care purta denumirea de “Reconstructii” iar cealalalta dinspre Camil Ressu si Nicolae Grigorescu, care se numea “Flax”. Aceasta ‘impartire’ teoretica a parcului s-a pastrat si azi, paradoxal, pentru ca in urma unei plimbari prin IOR descoperi doua parcuri de fapt: unul plin de tineri rebeli ce se plimba cu role si biciclete, iar celalalt cu locuitori trecuti de varsta a doua, ce ies la 'o tabla’ in parc cu prietenii, isi plimba nepotii sau pe tovarasii lor patrupezi.

Ca orice parc ce se respecta, e insotit de un lac - Lacul Titan, de origine naturala, impartit in doua segmente de Podul Liviu Rebreanu: Lacul Titan 1 si Lacul Titan 2. Aici exista cinci insule, poreclite oficial: "Insula Pensionarilor", "Insula IOR", "Insula Cainilor", "Insula Trandafirilor" si "Insula Inecatilor". Imaginea de ansamblu a parcului (formata din verdeata, lac si din cartiere ce il imprejmuiesc) e definita si de un locas de cult numit Biserica “Pogorarea Sfantului Duh”, construita in lemn, in stil maramuresean, inaugurata oficial in 1996. 
 
Acronimul unuia dintre numele alternative ale parcului - IOR, provine de la numele fabricii “Interprinderea Optica Romana”, aflata in imediata vecinatate a parcului (langa cinematograful Gloria). Numele oficial de azi - Alexandru Ioan Cuza, e subliniat si de statuia domnitorului, amplasata la intrarea dinspre Baba Novac, alaturi de fantana care poarta acelasi nume. In ultimii ani parcul a beneficiat de modernizari masive, devenind pur si simplu fermecator. Acum, parcul e o oaza verde inconjurata de blocuri, e un loc ce trezeste nostalgii printre locuitorii cartierelor Titan, Dristor sau Balta Alba, totodata e zona de recreere preferata de multi bucuresteni pentru plimbari lungi, pentru fotografii, pentru alergari sau alte activitati ‘outdoor’.
Acorda-i o nota Parcului Alexandru Ioan Cuza (IOR)
Nota 4.3 (din 5) prin 134 voturi

In Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) te bucuri de

 • - Lac
 • - Mese de sah
 • - Mese de table
 • - Pasari salbatice
 • - Patinoar
 • - Pista de biciclete
 • - Plimbari cu barca
 • - Restaurante
 • - Spatii amenajate pentru copii
 • - Terase
 • - Terenuri de basket
 • - Terenuri de fotbal
 • - Terenuri de tenis
 • - Zona de skating
Iubim acest parc! Si tu? Spune tuturor despre Alexandru Ioan Cuza (IOR) pe

Imagini din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Ai facut o fotografie frumoasa in Alexandru Ioan Cuza (IOR) si vrei sa apara in aceasta galerie? Trimite-ne imaginea

Transport in comun la Parc Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Autobuz: 19, 23
Tramvai: 70, 92, 101, 102, 253, 311, 330, 335
Metrou: Titan

Harta Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)

Evenimente viitoare in Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR)
Momentan nu sunt evenimente in Alexandru Ioan Cuza (IOR). Nu vrei sa adaugi tu unul?
adauga eveniment in parc
vremea in parc azi

mail din parc
Iti place in parc. Si noua la fel. Nu vrem sa ratam nici un eveniment din nici un parc. De aceea am pregatit pentru tine un newsletter ca sa stii tot timpul ce se intampla in parcuri. Vrei sa-ti trimitem evenimentele pe mail?
Abonare newsletter inParc
curatenie in parc
Ai gasit o eroare pe aceasta pagina? Te rugam sa ne semnalezi ce e gresit.